’t Anker Hollandscheveld

Dorpscoöperatie

Hollandscheveld

Verbindt

De dorpsregisseur, Erna van der Molen, werkt vanuit het Dorpscentrum ’t Anker en is telefonisch bereikbaar op het volgende nummer: 06-2321 1010

Iedere donderdagochtend van 10.00-11.00 uur is er spreekuur. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Domein Overstijgend Samenwerken (DOS) en Wmo
In het dorp is er een intensieve samenwerking tussen de Dorpscoöperatie, het zorgkantoor, de zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de zorgaanbieders NNZC en Icare.

Voor de inwoners van Hollandscheveld willen we een aantal merkbare voordelen van deze manier van samenwerken voor elkaar krijgen:

  • Er is één adres waar u als inwoner terecht kunt voor alle vormen van zorg en hulp.
  • Er is één medewerker (maotwerker) die bij u over de vloer komt die met u samen bekijkt welke zorg en ondersteuning nodig is.
  • Onze dorpsregisseur werkt intensief samen met de wijkverpleegkundigen van de thuiszorgorganisaties.

Iedere dag is 1 maotwerker telefonisch bereikbaar op telefoonnummer:       0528-200567.

Vrijwilligers
Heeft u hulp nodig bij kleine werkzaamheden zoals een verfklusje, een tuintje bijhouden of boodschappen doen? Of wilt u wat gezelschap om de krant voor te lezen, een wandelingetje maken, een eindje rijden of een bezoekje aan het ziekenhuis? En misschien wilt u wel naar het theater, maar liever niet alleen?

Als u graag een vrijwilliger hiervoor wilt hebben kunt u bellen naar de dorpsregisseur

Duofiets
De Dorpscoöperatie heeft samen met ‘Beatrix’ 2 duofietsen in gebruik. Iedereen die zin heeft om samen met een vrijwilliger een gezellig tochtje op de fiets te maken kan hiervoor bij de dorpsregisseur terecht. Zij zorgt ervoor dat een vrijwilliger bij u komt voorrijden.

Ook kunt u samen met een familielid op stap. Na een korte uitleg kunt u de fiets lenen.  Voor uitleg graag tijdig contact opnemen met de dorpsregisseur
of de receptie van ’t Beatrix: 348 248.

Buurtrestaurant
Samen aan tafel is zoveel gezelliger dan alleen eten. Het eten smaakt dan net even wat lekkerder. Je ontmoet anderen. En het is heerlijk als er voor je wordt gekookt. Iedere laatste zondag van de maand kunt u hiervoor terecht in het restaurant van WZC Beatrix.

Laaggeletterdheid
In de gemeente Hoogeveen heeft 1 op de 8 inwoners moeite met lezen, schrijven en/ of rekenen. Dit heeft veel gevolgen in het dagelijks leven en voor de gezondheid. Helaas is het een groot taboe en daar willen we wat aan doen.

In samenwerking met het Taalhuis in Hoogeveen willen we iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven helpen. Heeft u zelf hier moeite mee of kent u iemand? Laat het dan weten en bel met de dorpsregisseur. Samen komen we verder en kunt u er mee aan de slag om vaardiger te worden in het lezen, schrijven of rekenen.

Rolstoelen
Wilt u er eens op uit: bijvoorbeeld een dagje weg met familie of winkelen in de stad. Maar gaat het lopen steeds moeilijker? U kunt de dorpsregisseur bellen om een rolstoel te lenen vanuit het Anker. Deze rolstoelen zijn eenvoudig te bedienen en mee te nemen in de auto.

Koffietafels
Heeft u behoefte aan wat meer gezelligheid en aanspraak. Kom dan vrijblijvend voor een kop koffie of thee met wat lekkers naar het Anker. Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

’t Anker
De dorpsregisseur werkt vanuit het dorpscentrum ’t Anker en is telefonisch bereikbaar op de volgende dagen: maandag, dinsdag en donderdag de hele dag en op woensdag- en vrijdagochtend. Iedere donderdagochtend van 10.00 – 11.00 is er spreekuur. Telefoon: 06 – 2321 1010

Lid worden van de coöperatie kan voor €10,00 per persoon of €17,50 voor een echtpaar.