’t Anker Hollandscheveld

Cultureel hart van Hollandscheveld

In het dorpscentrum ’t Anker vinden al sinds jaar en dag allerlei activiteiten plaats. Vroeger, toen het dorpscentrum ’t Anker nog het Ankerclubhuiswerk heette waren dit eigenlijk alleen maar activiteiten voor de jeugd. Later, toen de naam werd veranderd in Dorpscentrum ’t Anker, kon iedereen hier terecht van jong tot oud. De laatste jaren is dit veranderd. Er komen nu eigenlijk alleen nog volwassenen die hier hun activiteiten uitoefenen.

Het bestuur van de nieuwe beheerstichting van ‘t Anker heeft een speciale commissie ingesteld voor het organiseren van nieuwe activiteiten, voor volwassenen én jongeren. De belangstelling hiervoor is er volop. Dit bleek uit een peiling die tijdens en na de opening op 1 juni 2012 is gehouden. De commissie brengt steeds in september het programma voor het komende seizoen. Dit programmaboekje wordt huis-aan-huis verspreid en ook wordt er in het blad Pr8veld dat eens in de twee maanden verschijnt een pagina besteed aan de activiteiten van het Anker.

Het Dorpscentrum ’t Anker in Hollandscheveld wil een trefpunt zijn voor de individuele inwoners om in de nieuwe ontmoetingsruimte of op het terras een praatje met elkaar te maken. Een kopje koffie drinken kan ook. In het dorpscentrum kunnen ook de inwoners in georganiseerd verband terecht om aan allerlei activiteiten en cursussen deel te nemen.

Verenigingen en andere organisaties kunnen er onderdak vinden voor vergaderingen. Kortom, een centrum van en voor de inwoners van Hollandscheveld, voor het volgen van cursussen, lezingen en presentaties, maar ook voor het verenigingsleven van Hollandscheveld.

De vaste gebruikersgroepen van ’t Anker zorgen voor het schoonhouden van het gebouw en het onderhoud van de tuin.

***

 

 

Het dorpscentrum is geopend
vanaf 09.30 uur tot 17.00 uur
en vanaf 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur
en wordt draaiende gehouden door vrijwilligers.
Zij verzorgen de bediening.