’t Anker Hollandscheveld

Paaspuzzel
wandeltocht

In de voorjaarseditie van Pr8veld verscheen de Paaspuzzel wandeltocht, wij leggen je hier graag uit hoe deze puzzeltocht werkt én kun je grotere (duidelijkere) afbeeldingen bekijken die, onderweg, natuurlijk ook op mobiel uitkomst kunnen bieden.

Deze Paaspuzzel wandeltocht, die je natuurlijk het héle jaar kunt lopen, voert je langs mooie en onverwachte paadjes. Zelfs de doorgewinterde Hollandschevelder zal veel kunnen ontdekken. De grootste steen van Hollandscheveld, de Raaf, de havik, sporen van de das, de groene specht, reeën, verschillende biotopen en schitterende vergezichten. Je kunt het allemaal gaan zien en horen!

Hoe het werkt
De puzzeltocht bestaat uit een reeks afbeeldingen die in volgorde van links naar rechts kunnen worden gelezen. Op iedere foto zie je een pad of afslag welke je moet volgen. Dat betekent dat je bij iedere aftakking, kruising of splitsing goed moet kijken of je de omgeving of het paadje herkent. Staat deze niet in volgorde op de foto? Dan vervolg je het pad waar op je loopt totdat je de foto herkent en je dus de wandeltocht voort kunt zetten in deze richting.

Start
De wandeltocht begint op de parkeerplaats van Schoonhoven (Marten Kuilerweg 47 in Hollandscheveld). Vanaf hier ga je op zoek naar het eerste plaatje waar de puzzeltocht van start gaat. 

Finish
De allerlaatste foto zal je, mits je de juiste weg hebt gekozen, weer terug leiden naar ‘foto 2’, vanaf hier zal je de weg terug naar de parkeerplaats, die slecht enkele tientallen meters verderop ligt, vanzelf herkennen.

Levende natuur
De natuur leeft en dus zul je sommige foto’s niet 1-2-3 herkennen; let dus goed op! Een vergissing is snel gemaakt. Kijk heel goed naar specifieke aanwijzingen op de foto. Dit kan de vorm van een boom zijn maar ook de plaatsing ten opzichte van elkaar. Verder zie je soms elementen die door mensenhanden zijn geplaatst, ook dit zijn belangrijke aanwijzingen. Kom je er niet uit, loop dan een stuk terug en probeer de juiste afslag te vinden.

Tijdens de paasdagen zal er een extra oogje in het zeil worden gehouden. Ben je verdwaald of zie je het niet meer zitten, blijf staan en houd het Pr8veld magazine met gestrekte arm in de lucht. Er zal snel hulp komen. Wij wensen je een heerlijke tocht en beter weer dan tijdens het maken van de foto’s. Wij wensen de fotograaf dan ook van harte beterschap en hopen dat de fruitmand hem goed doet smaken.

Veel wandel plezier!

 

Pr8veld Paaspuzzel wandeltocht

 

Wanneer:
de puzzeltocht kan het hele jaar worden gelopen. 

Start:
Parkeerplaats Schoonhoven
Marten Kuilerweg 47
7913 XG Hollandscheveld

Duur:
ongeveer 1.5 / 2 uur.

Geschikt voor:
het héle gezin

Toegankelijkheid:
niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Denk er wel aan om stevige wandelschoenen aan te trekken.

 

• Download hier de puzzel

Bekijk hier de foto’s online